Presentació

T’oferim assessorament per millorar l’empresa en l’àmbit energètic. Participa al grup de compra per obtenir millors preus i condicions en la contractació del preu de l’energia

Transició energètica i empresa

El model energètic actual té uns costos econòmics, socials, ambientals i per a la salut de les persones molt elevat. Les institucions polítiques recomanen continuar amb la transició energètica cap a un nou model per minimitzar aquests costos. En aquest sentit, s’han generat diverses normatives a nivell europeu, nacional i autonòmic que marquen una sèrie d’objectius a assolir en els propers anys. Proenergia ajuda a les empreses de la comarca en aquesta transició energètica.

Des de 2019 acompanyant a les empreses

Com funciona el mercat elèctric?

D'on surt la iniciativa de Proenergia?

Proenergia és una iniciativa en la que actualment hi participem: Creacció, la Mancomunitat la Plana, el Consorci del Lluçanès, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, i els Ajuntaments de Vic, Manlleu, Gurb, Roda de Ter,  Les Masies de Voltregà, Sant Pere de Torelló i el Consell Comarcal d’Osona (Agència Local de l’Energia). Comptem també amb el suport de AICO (Associació d’Instal·ladors Catalans Oficials), les associacions de polígons de Vic (AINEV, PAE Vic i Associació Polígons Vic Nord), el Consell Empresarial d’Osona (CEDO) i l’associació d’empresaris de Manlleu (AEM).

El nostre objectiu és promoure la competitivitat de les empreses d’Osona i Lluçanes donant suport en l’àmbit energètic.

Us oferim la possibilitat d’introduir millores en el vostre projecte empresarial, amb una optimització de la contractació energètica i amb la millora de l’eficiència i gestió de l’energia.

Tenim un compromís amb la transició energètica, que sigui compatible amb la protecció de la biodiversitat i del territori, i esdevingui un vector de desenvolupament territorial just i sostenible.

Normativa Europea

Reglament (UE) 2018/1999 del Parlament Europeu i del Consell d’11/12/2018 sobre la governança de la Unió de l’Energia i de l’Acció pel Clima, i per la qual es modifiquen els Reglaments (CE) núm. 663/2009 i (CE) 715/2009 del Parlament Europeu i del Consell, les Directives 94/22/CE, 98/70/CE, 2009/31/CE, 2009/73/CE, 2010/31/UE, 2010/31/UE, 2012/27/UE i 2013/30/UE del Parlament Europeu i del Consell i les Directives 2009/119/CE i (UE) 2015/652 del Consell, i es deroga el Reglament (UE) núm. 525/2013 del Parlament Europeu i del Consell.

Normativa Espanyola

A nivell espanyol, existeix PNIEC 2021-2030 (Plan Nacional Integrado de Energía y Clima 2021-2030). PNIEC planteja els següents objectius generals, d’acord a les polítiques energètiques i normativa de la UE, per l’horitzó 2030:

Generalitat de Catalunya

L’any 2020 el departament de Mediambient de la Generalitat de Catalunya va declarar la situació d’emergència climàtica. Alguns dels compromisos que es van acordar són:

La Generalitat de Catalunya ha desenvolupat el Pacte Nacional de transició energètica. Aquest pla s’enfoca en la transformació del nostre model energètic actual, recomanant l’abastiment amb energies renovables autòctones, distribuïdes i properes als punts de consum. D’aquesta manera es pot afrontar el futur amb ambició, racionalitat i eficiència. Per això convé un compromís estable, sòlid i permanent de futur dels sectors econòmics, la societat civil i els partits polítics.