Els autònoms es podran acollir als ajuts a l’autoconsum de l’ICAEN

Els autònoms es podran acollir als ajuts a l’autoconsum de l’ICAEN

Canvis en els ajuts d’incentius a l’autoconsum de l’ICAEN segons el Reial Decret 37/2022 de 17 de maig, publicat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic:

  • Els autònoms es podran acollir als programes 1,2 i 3 d’incentius per l’autoconsum i emmagatzematge amb fonts d’energia renovables, tant si realitzen la sol·licitud de manera individual com si ho fan integrats en una agrupació de persones físiques. El decret, amplia els beneficiaris per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
  • També es posa de manifest, de manera explicita, l’obligació dels destinataris últims de mantenir la propietat de les instal·lacions objecte de l’ajut durant com a mínim 5 anys des del pagament de l’ajut.
  • Les noves modificacions permeten que qualsevol destinatari últim contemplat en aquesta norma pugui realitzar actuacions per a un tercer pertanyent a qualsevol sector i que, en el cas d’autoconsum col·lectiu, es pugui portar a terme la instal·lació en qualsevol ubicació, fent referència al sector destinatari últim i no a la ubicació física de la instal·lació. A més, les empreses de serveis energètics no hauran de presentar el contracte entre empresa i client en la fase de sol·licitud. 

Enllaç a la pàgina de l’ICAEN